Hozzávalók
A piskótához: 3 doboz Oreo (4 csomagos)
Rama
tej
A krémhez: Oreo-k krémes része
tejszín
2 vaníliás cukor
500 g mascarpone
porcukor
Elkészítés
Szétválasztjuk az Oreo-kat, a krém részét egy tálba tesszük, a keksz részét pedig egy zacskóba. Ezután húskloffolóval összetörjük a kekszeket apró darabokra. Az összetört kekszekhez 50 g Rama-t adunk. A Rama-t egy tálba tesszük és mikróban felolvasztjuk, utána ráöntjük a kekszekre, majd összekeverjük. Ha ez megvan, ugyanebbe a tálba még a Rama és a kekszek mellé 3 evőkanál tejet adunk és összekeverjük. Ezután a kezünkkel 2 kerek formát alakítunk ki belőle és a hűtőbe tesszük, amíg a masszát elkészítjük.
Egy tálba beletesszük az 500 g mascarponét. Utána 5 púpozozz kanál porcukrot és 2 vaníliás cukrot teszünk hozzá, majd összekeverjük. Egy másik tálba 5 púpozott kanál porcukrot és 2 tejszínt teszünk, majd habosra felverjük. Közben az Oreo-k krém részét hozzáadjuk a mascarponés krémhez és összekeverjük. (Próbáljuk jó alaposan összekeverni.) Utána a 2 krémet összekeverjük. Ezek után összerakjuk a tortát: az alsó Oreo keksz alapra rákenjük a krémet, majd rárakjuk a másik alapot. Díszítésként a maradék masszát pár Oreo keksz aljára kenjük és ráragasztjuk a tetejére.