Ötletek lányoknak

Ezen az oldalon idézeteket, képeket, vicceket, párbeszédeket, recepteket, beszólásokat találsz. :)

Banános-csokidarabkás muffin

Hozzávalók

  • 120 g cukor
    180 g liszt
    60 g Rama
    250 ml tej
    1 db tojás
    1 nagy, érett banán
    2 teáskanál sütőpor
    tört csokoládé


Elkészítés

1.Pürésítsd meg a banánt egy edényben, majd add hozzá a tejet, tojást valamint az olvasztott margarint, s alaposan keverd össze.
2.A banános masszához add hozzá a lisztet, majd a cukrot, valamint a tört csokoládét, s óvatosan keverd össze.
3.A tésztát kanalazd az alaposan kikent formák háromnegyedéig, majd süsd 190 °C-on 20 percig vagy tűpróbáig. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.
 

Pingvin szelet

Hozzávalók

  • A mázhoz

    1,5 dl tej
    35 dkg étcsokoládé
    10 dkg Rama

  • A rátéthez

    10 g Dr. Oetker Expressz tortazselé
    5 dl tejszín
    3 dl tej

  • A piskótához

    1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
    3 dkg kakaópor
    16 dkg finomliszt
    3 evőkanál víz
    15 dkg kristálycukor
    6 db tojás


Elkészítés

1.A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy Ramával kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.
2.A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük. A mázhoz a tejet,Ramát és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük.
3.A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét, majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.
 

Néró

Hozzávalók

  • A tetejére

    5 dkg olvasztott csokoládé

  • A töltéshez

    25 dkg sűrű lekvár

  • A tésztához

    1 csomag vaníliás cukor
    3-4 tojássárgája
    30 dkg porcukor
    50 dkg finomliszt
    fél citrom reszelt héja
    30 dkg Rama


Elkészítés

A Ramát először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a liszttel, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. A masszát sima csöves, vagy csillagcsöves habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kis félgömböket, vagy piskóta alakú formákat nyomunk belőle. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 6-7 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kettőt-kettőt a lekvárral összeragasztunk, végül olvasztott csokoládét csurgatunk rá.

 

Tejszelet

Hozzávalók

  • A mázhoz

    3 evőkanál víz
    25 dkg étcsokoládé
    8 dkg Rama

  • A krémhez

    8 dl habtejszín
    3,75 dkg Dr. Oetker Őrölt Zselatin
    3,75 dl tej
    5 csomag Vanillincukor
    5 evőkanál kristálycukor

  • A tepsi kikenéséhez

    finomliszt
    Rama

  • A tésztához

    1 csapott kiskanál mézes sütemény fűszerkeverék
    1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
    4 dkg kakaópor
    30 dkg finomliszt
    6 evőkanál víz
    20 dkg kristálycukor
    8 tojás
    8 dkg Rama


Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A vizet és a puha (szoba-hőmérsékletű) Ramát hozzáadjuk, majd 1-2 percig tovább habosítjuk. A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a mézes fűszerkeverékkel összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros, Ramás masszára tesszük. A kakaós, lisztes keverék egyharmadát rászitáljuk és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele. Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, belisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk. A massza felét egyenletesen, 33x32 cm-es lappá simítjuk rajta. Nem kell megijedni attól, hogy vékony lesz, mert a sütőportól megnő és amúgy sem kellenek vastag lapok a süteményhez. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 10-12 percig sütjük. A maradék masszából még egy vékony tésztalapot sütünk ugyanígy. Mindkettőt hűlni hagyjuk. Elkészítjük a krémet. Ehhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk és kevergetve felforraljuk. Továbbra is szüntelenül kevergetve a zselatint beleszórjuk, kis lángon 1-2 percig főzzük, pontosabban addig, amíg a zselatin felolvad benne. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, ez pontosan elég idő arra, hogy a tejszínt kemény habbá verjük, amibe azután apránként belecsurgatjuk a már csak langyos, zselatinos tejet. Ezt a könnyű habot gyorsan, mielőtt megdermedne, rásimítjuk az egyik tésztára. A másik tésztalapot ráillesztjük és egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk. 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a tejszínes tölteléke biztosan megdermedjen. A bevonáshoz való vizet egy kis lábasba kanalazzuk, a Ramát hozzáadjuk és kis lángon kevergetve felolvasztjuk. A kétféle csokoládét apránként beleszórva felolvasztjuk úgy, hogy amikor a fele csoki belekerült, lehúzzuk a tűzről, különben túlmelegszik és összeáll egy kemény, kezelhetetlen tömbbé. A sütemény tetején elsimítjuk. Éles késsel rögtön bejelöljük rajta a szeletek helyét nagyjából 8x3 cm-eseket, mert csak így tudjuk majd szépen szeletelni. Dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel az előre bejelöltek szerint felszeleteljük.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 11
Heti: 71
Havi: 237
Össz.: 16 266

Látogatottság növelés
Oldal: Sütik!
Ötletek lányoknak - © 2008 - 2024 - csajosotletek.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »